• Open Library
    Installation of a public reading room in an art gallery space is a generous addition to the urban life of Istanbul’s most crowded pedestrian street.

    The gallery space is designed like an auditorium, with seats on one side facing a ‘stage’ with the books arranged as a backdrop. The proposal with a single element tries to create multiple options for public interaction; lectures, readings, screenings, casual conversations can all be accommodated. 

    The mezzanine level above the gallery floor is used for more focused visitors in need of a private study zone. 

    The three-month-long library installation intends to expose the multiple responsibilities and operations of an art institution to its audience.
      Team:
    Selva Gürdoğan, Gregers Tang Thomsen

    Type: Commission
    Size: 260 m2  
    Client: Platform GarantiSALT
    Collaborators: Quinze & Milan
    Location: Istanbul, Turkey
    Status: Completed